Nooit meer slecht WiFi ontvangst door een WiFi repeater

Mensen willen mobiel zijn, ook binnenshuis. Sinds de opkomst van het draadloze WiFi-netwerk worden consumenten steeds kritischer als het gaat om internetsnelheid. Applicaties als Netflix, Youtube of Spotify vereisen een snelle en stabiele internetverbinding wat uiteraard alleen gerealiseerd kan worden door een snelle internetaansluiting, een moderne router en zeker niet onbelangrijk: een goed WiFi signaal.

Nu is het zo dat moderne internetgerelateerde apparatuur in principe geen probleem mag vormen. Toch hebben dagelijks nog talloze mensen last van een zwak WiFi signaal. De vraag is dan ook: hoe kan dat? Het probleem lijkt hem te zitten in het feit dat typische Nederlandse huizen meestal heel degelijk zijn gebouwd. In een degelijke woning vind je een meterkast vol met draden, koperen leidingen, betonnen muren en goede isolatie. Al deze eigenschappen breken het het WiFi-signaal enorm af wat resulteert dat het internetsignaal op de eerste verdieping al stukken slechter is, laat staan op de zolder. Gelukkig lijkt dit probleem (deels) te gaan verdwijnen door de opkomst van een enorme hype: de WiFi repeater.

Wat is een WiFi repeater

Een WiFi repeater een vaak klein, onopvallend apparaatje die letterlijk het wifi signaal van de router oppikt en vervolgens opnieuw uitzend (versterkt). De plek waar het signaal wordt opgepikt is de plek waar het signaal zwak begint te worden. Een wifi repeater kan soms ook worden ingezet als access point. Het apparaatje wordt dan bedraad aangesloten aan de router of internetswitch waardoor het 100% van internetsnelheid kan worden doorgegeven. Dit is ook meteen het nadeel van een ‘repeater’: de originele internetsnelheid (aantal Mb/ps) wordt in verhouding gehalveerd en vaak nog wel meer. Al met al is het een prima oplossing voor consumenten die geen bedraad netwerk door huis hebben lopen en toch op zolder of in de tuin willen genieten van snel WiFi.

Nooit meer slecht WiFi ontvangst door een WiFi repeater
Beoordeel dit product!

Meerdere verdiepingen waarbij de router op de begane grond staat

Wanneer je WiFi signaal naar twee of meer verdiepingen wilt uitbreiden is de beste oplossing om gebruik te maken van een powerline adapter met WiFi mogelijkheid. Lees hier meer over wat powerline adapters precies zijn. Plaats op elke verdieping (of op alleen de verdieping waar WiFi is vereist) een powerline module en het probleem is gelijk opgelost. Geen kabels en 100% doorvoervermogen via het stroomnetwerk. Een alternatief, of zelfs een betere oplossing, is een access point. Een soort van router wordt dan bedraad aangesloten aan de router. Een vereiste is wel dat op de verdieping een bekabelde internetkabel aanwezig moet zijn.

Een krachtige powerline adapter met WiFi mogelijkheid:

Een access point & repeater in één voor bedraad WiFi

 

Meerdere verdiepingen waarbij de router op de begane grond staat
Beoordeel dit product!

Dezelfde verdieping of één verdieping hoger

Wil je het WiFi signaal op dezelfde verdieping of één hoger vergroten? Dan voldoet over het algemeen een standaard WiFi repeater prima. Is de afstand tussen de router en repeater tussen de 20 en 40 meter, dan raden we een zwaarder type WiFi repeater aan. De TP-LINK TL-WA801ND voldoet in dat geval prima.

De beste oplossing in dit geval is:

Dezelfde verdieping of één verdieping hoger
Beoordeel dit product!

WiFi uitbreiden in de tuin, terras of in de schuur

Helaas houden onze degelijke huizen WiFi signaal erg goed tegen. WiFi signaal uitbreiden naar buiten is wel mogelijk, maar de budget modellen (20 tot 40 euro) mogen niet nat worden! De WiFi versterker moet dus op een droge plek buitenshuis worden geplaatst. Wij raden aan de Gembird WNP-RP-002-W bundel te kopen en één apparaat vlakbij het raam, tegen de tuin aan, te plaatsen, en de andere buitenshuis. Sluit indien mogelijk het model binnenshuis als een access point aan (bedraad aan de router), en laat het tweede model het WiFi netwerk van het eerste modellen versterken. Heb je meer geld over en ben je bereid een internetkabel door te trekken naar buiten en houd je van waterbestendig? Dan adviseren we de ENGENIUS ENS202EXT.

WiFi uitbreiden in de tuin, terras of in de schuur
3 (60%) 4 votes

Vakantielocaties: campings, hotels en appartementen

Helaas hebben er maar weinig bedrijfseigenaren een goed en snel WiFi netwerk voor hun gasten. Terwijl dit toch echt niet zo duur hoeft te zijn. Hieronder vind je oplossingen voor zowel de klanten als bedrijfseigenaren.

De beste signaalversterkers voor vakantiegangers:

Bedrijfsoplossingen voor bijvoorbeeld camping- of hoteleigenaren:

Vakantielocaties: campings, hotels en appartementen
Beoordeel dit product!

Gebruikers van een (oud model) experiabox

Veel Nederlandse consumenten beschikken over een experiabox. Een prima modem/router, alleen werkt zo’n apparaat vaak erg slecht samen met externe WiFi apparatuur. Gelukkig hebben we na veel klantenonderzoek een goede oplossing gevonden voor een betaalbare prijs. Een WiFi versterker Combiset bestaande uit twee high-end WiFi repeaters. De eerste repeater wordt bedraad aangesloten aan de experiabox (als access point). We geven deze access point een andere naam dan het normale netwerk. De tweede WiFi repeater plaatsen we tussen de router en de deadzone (plek met slecht internet) en stellen deze zo in dat het nieuwe WiFi netwerk van de access point wordt versterkt. Let wel: de nieuwe experiabox van KPN lijkt wel goed te functioneren. Controleer dit voordat je bovenstaande oplossing toepast.

Producten bij deze oplossing:

Gebruikers van een (oud model) experiabox
Beoordeel dit product!

Draadloosnetwerk uitbreiden voor bedrijven

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, een tablet, een laptop of andere apparaten die zonder stroom te gebruiken zijn, maar wel op internet kunnen. Deze apparaten hebben een wifisignaal nodig om te kunnen internetten. Bij de meeste bedrijven is deze functie een ‘must’ en wordt er verwacht dat een bedrijf overal wifi heeft. Voor bedrijven met grote panden is dit soms lastig te realiseren, maar er zijn een aantal apparaten in omloop die bedrijven goed kunnen gebruiken dit wifisignaal uit te breiden en te versterken.

Een bedrijf kan natuurlijk gebruik maken van de simpele huis-, tuin- en keuken apparaatjes om het wifisignaal te versterken, maar of dit de oplossing is hangt vaak af van de omvang van het bedrijf.

Om het meest stabiele en grootste bereik te creëren, zou een access point de beste oplossing zijn. Een access point wordt aangesloten met een netwerkkabel, waardoor er weinig tot geen internetsnelheid verloren gaat en het signaal vanuit de nieuwe access point weer opnieuw wordt uitgezonden. Voor bedrijven hebben wij een aantal producten in het assortiment die sterker en stabieler signaal uitzenden voor grote afstanden.

Waaronder de ENGENIUS EAP-300. Dit apparaatje is 1 van de krachtigste Access points uit ons assortiment met een extra hoog uitzendvermogen. Kijk voor meer specificaties op de volgende link: https://www.wifirepeater.nl/producten/engenius-eap-300
EnGenius EAP300 access point

Ook de ENGENIUS ECB-350 heeft een hoog zendvermogen en kan ingesteld worden als Access point of als wifirepeater. Dit apparaatje is ideaal om complete woningen, kantoorruimtes of hotelkamers te voorzien van een stabiel & snel WiFi netwerk. Kijk voor meer specificaties op de volgende link: https://www.wifirepeater.nl/producten/engenius-ecb-350
EnGenius_ECB-350-2

De ENGENIUS ENS202EXT is een waterdichte outdoor Access point. Deze Access point is ideaal voor zakelijkgebruik bij bijvoorbeeld campings en hotels. Kijk voor meer specificaties op de volgende link: https://www.wifirepeater.nl/producten/engenius-ens202ext
EnGenius ENS-202EXT

Draadloosnetwerk uitbreiden voor bedrijven
Beoordeel dit product!

Handleiding Access Point

Handleiding: Wifi repeater instellen als Access Point
Een Wifi repeater kan niet alleen worden ingesteld als repeater, maar ook al Acces point (hierna AP). Een AP kan je vergelijken met een ‘tweede router’. De repeater wordt bekabeld aangesloten op de router, waardoor er theoretisch gezien 0% van de internetsnelheid verloren gaat. Omdat het instellen van de wifi repeaters net anders is dan het instellen als AP, hebben wij hier een korte gebruiksaanwijzing gemaakt.

1. Steek de repeater in een stopcontact zonder kabel welke in het bereik ligt van uw bedrade netwerk en wacht ongeveer een minuut totdat de repeater volledig is opgestart.
Foto 1
2. Klik rechts onderin uw Windows taakbalk op het netwerk icoon om de lijst met beschikbare draadloze netwerken te zien.

3. De repeater staat in deze lijst onder de naam WNP-RP-002.

4. Selecteer het “WNP-RP-002” netwerk (aanklikken) en klik vervolgens op “Connect” of “Verbinden” en wacht enkele seconden.
5.

Foto 2

U wordt nu gevraagd om een wachtwoord in te voeren. Het wachtwoord is: 12348765

Foto 3

6. Er wordt nu verbinding gemaakt met de WiFi-Repeater. Afhankelijk van het besturingssysteem kan er gevraagd worden om aan te geven wat voor type netwerk dit is. In dit geval kunt u bijvoorbeeld voor een “Home Network”kiezen.

7. U heeft nu verbinding met het draadloze netwerk van de repeater. U kunt nu de instellingenpagina openen via uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safarie, etc)

8. Open uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari, etc) en type http://192.168.10.1 als adres in. Het is belangrijk dat u dit adres typt in de adresbalk van uw browser en niet in de zoekbalk van bijvoorbeeld Google. U vindt de adresbalk van uw browser doorgaans bovenaan het scherm.

9. Er verschijnt een scherm in beeld waarin gevraagd wordt om een gebruikersnaam en wachtwoord. De standaard login is “admin” met als wachtwoord “admin”.
Foto 4
10. U bent nu in het hoofdmenu van de Gembird WNP-RP-002 WiFi-Repeater

Foto 5
11. Kies bovenaan voor “Access Point”

12. Als u alles volledig heeft ingesteld drukt u op de “Save/Apply” knop.

Foto 6
13. De repeater zal nu opnieuw gaan opstarten met de opgegeven instellingen. Laat de repeater in het stopcontact zitten totdat deze herstart volledig is voltooid.

14. U kunt nu de ethernetkabel in de repeater stoppen. Uw repeater is nu klaar voor gebruik.

De repeater doet het nog niet
Dit kan aan de internetkabel liggen. Om te testen of de kabel wel goed is aangesloten, kunt u bijvoorbeeld uw laptop even aansluiten. Doet het internet het gewoon, dan ligt het niet aan de kabel.
Heeft u tijdens de instellingen “Access Point” aangeklikt. Als dit niet is gebeurd, functioneert de repeater ook niet als AP.

Handleiding Access Point
3.3 (66.67%) 9 votes

Geen internetverbinding, en nu?

tp-link TL-WA850REEindelijk een goed wifi-signaal, ook op zolder, in de tuin of achter in de schuur. Helaas valt de installatie van de wifirepeaters ook wel eens tegen. Je hebt de repeater in het stopcontact gestoken en hij werkt. Het lampje kleurt groen en u wilt beginnen met de installatie. Eerst probeer je dit te doen met de WPS-knop. Hij maakt wel verbinding, maar je kunt nog niet op internet. Dan toch maar even handmatig installeren. Het eerste gedeelte gaat helemaal goed. Je hebt de wifirepeater gevonden tussen de draadloze netwerken, het wachtwoord ingevuld.. maar nu wil je naar het IP-adres (http://192.168.10.1). Vervelend de webpagina wil niet openen en nu? Hieronder een aantal tips en tricks om de wifirepeater aan te sluiten en internetverbinding te krijgen.

1. Heeft u de versterker juist gepositioneerd?

Zorg ervoor dat tijdens de installatie de repeater in de buurt van je modem hangt! Pas na installatie kun je de repeater naar een ander stopcontact verplaatsen waar je wifi versterking nodig hebt. Let wel dat het een punt moet zijn, waar normaliter zonder repeater ook nog voldoende wifi signaal is om het te kunnen versterken!

2. Het IP-adres

Als de wifirepeater vervolgens verbonden is met de modem kun je verder met de handleiding. Je gaat naar je webbrowser en vult in http://192.168.10.1. Dat de webpagina dan niet opent kan twee oorzaken hebben.
– De repeater is nog niet op het juiste punt gepositioneerd.
– De repeater is al eens configureerd. In dit geval kun je de wifirepeater het beste even resetten en opnieuw beginnen.

3. Configuratie

Als de webpagina wel geopend wordt, kun je beginnen met de configuratie. Hierbij zijn een aantal zaken heel belangrijk.
– Zorg ervoor dat de wifirepeater wordt ingesteld als “repeater” (het middelste blauwe bolletje)
– Vervolgens kun je ervoor kiezen de repeater te configureren met uw router of niet. Configureert u de wifirepeater met de router, dan neemt de repeater dezelfde naam aan als de router. Dit resulteert erin dat de repeater niet meer in de draadloze netwerklijst te zien is, maar dit betekent niet dat de versterker het niet doet. Kies je ervoor de wifirepeater niet te configureren met de router, dan kun je deze nog wel in de draadloze netwerklijst zien staan.

Tijdens de configuratie zijn een aantal vragen belangrijk:

* Heb je de naam van de eigen router ingevuld?
* Heb je bij WPA2 Cipher Suite de juiste soort beveiliging ingevuld? (Om te kijken welke beveiliging je hebt kun je kijken bij je eigen netwerk (met de rechtermuisknop) naar eigenschappen (properties) gaan en vervolgens op beveiliging (security) drukken. Hier staat hoe je netwerk beveiligd is.)
* Heb je de beveiliging juist ingesteld? (TKIP of AES?)
* Heb je het wachtwoord van de router correct ingevuld?

4. Rebooten

Daarna druk je op save/apply en gaat de wifiversterker rebooten. Na het aftelscherm, kan het zijn dat er op dat moment geen verbinding gemaakt kan worden. Dan kun je de browser afsluiten en vervolgens verbinding maken met:
-Of het reguliere netwerk indien de repeater geen eigen SSID gekregen heeft.
-Of met de repeater verbinden die een eigen SSID gekregen heeft (met wachtwoord).

5. Nog steeds geen internetverbinding

Soms lukt het na deze procedure nog steeds niet. Dan is er in je eigen modem het een en ander dichtgezet door je provider, dit dien je handmatig aan te passen.
Je zou dan even in het modem/router kunnen kijken van je provider of daar mogelijk verbinding met andere wifiapparaten op slot gezet worden. (Op de website van je provider kun je meer informatie vinden hoe je in kunt loggen op je modem.) De WDS functie moet dan ingeschakeld worden. (Bij WLAN en dan naar WDS (kan verschillen per modem).Daar kun je selecteren wat als extender mag fungeren.

Geen internetverbinding, en nu?
2.1 (42.86%) 7 votes