Geen internetverbinding, en nu?

tp-link TL-WA850REEindelijk een goed wifi-signaal, ook op zolder, in de tuin of achter in de schuur. Helaas valt de installatie van de wifirepeaters ook wel eens tegen. Je hebt de repeater in het stopcontact gestoken en hij werkt. Het lampje kleurt groen en u wilt beginnen met de installatie. Eerst probeer je dit te doen met de WPS-knop. Hij maakt wel verbinding, maar je kunt nog niet op internet. Dan toch maar even handmatig installeren. Het eerste gedeelte gaat helemaal goed. Je hebt de wifirepeater gevonden tussen de draadloze netwerken, het wachtwoord ingevuld.. maar nu wil je naar het IP-adres (http://192.168.10.1). Vervelend de webpagina wil niet openen en nu? Hieronder een aantal tips en tricks om de wifirepeater aan te sluiten en internetverbinding te krijgen.

1. Heeft u de versterker juist gepositioneerd?

Zorg ervoor dat tijdens de installatie de repeater in de buurt van je modem hangt! Pas na installatie kun je de repeater naar een ander stopcontact verplaatsen waar je wifi versterking nodig hebt. Let wel dat het een punt moet zijn, waar normaliter zonder repeater ook nog voldoende wifi signaal is om het te kunnen versterken!

2. Het IP-adres

Als de wifirepeater vervolgens verbonden is met de modem kun je verder met de handleiding. Je gaat naar je webbrowser en vult in http://192.168.10.1. Dat de webpagina dan niet opent kan twee oorzaken hebben.
– De repeater is nog niet op het juiste punt gepositioneerd.
– De repeater is al eens configureerd. In dit geval kun je de wifirepeater het beste even resetten en opnieuw beginnen.

3. Configuratie

Als de webpagina wel geopend wordt, kun je beginnen met de configuratie. Hierbij zijn een aantal zaken heel belangrijk.
– Zorg ervoor dat de wifirepeater wordt ingesteld als “repeater” (het middelste blauwe bolletje)
– Vervolgens kun je ervoor kiezen de repeater te configureren met uw router of niet. Configureert u de wifirepeater met de router, dan neemt de repeater dezelfde naam aan als de router. Dit resulteert erin dat de repeater niet meer in de draadloze netwerklijst te zien is, maar dit betekent niet dat de versterker het niet doet. Kies je ervoor de wifirepeater niet te configureren met de router, dan kun je deze nog wel in de draadloze netwerklijst zien staan.

Tijdens de configuratie zijn een aantal vragen belangrijk:

* Heb je de naam van de eigen router ingevuld?
* Heb je bij WPA2 Cipher Suite de juiste soort beveiliging ingevuld? (Om te kijken welke beveiliging je hebt kun je kijken bij je eigen netwerk (met de rechtermuisknop) naar eigenschappen (properties) gaan en vervolgens op beveiliging (security) drukken. Hier staat hoe je netwerk beveiligd is.)
* Heb je de beveiliging juist ingesteld? (TKIP of AES?)
* Heb je het wachtwoord van de router correct ingevuld?

4. Rebooten

Daarna druk je op save/apply en gaat de wifiversterker rebooten. Na het aftelscherm, kan het zijn dat er op dat moment geen verbinding gemaakt kan worden. Dan kun je de browser afsluiten en vervolgens verbinding maken met:
-Of het reguliere netwerk indien de repeater geen eigen SSID gekregen heeft.
-Of met de repeater verbinden die een eigen SSID gekregen heeft (met wachtwoord).

5. Nog steeds geen internetverbinding

Soms lukt het na deze procedure nog steeds niet. Dan is er in je eigen modem het een en ander dichtgezet door je provider, dit dien je handmatig aan te passen.
Je zou dan even in het modem/router kunnen kijken van je provider of daar mogelijk verbinding met andere wifiapparaten op slot gezet worden. (Op de website van je provider kun je meer informatie vinden hoe je in kunt loggen op je modem.) De WDS functie moet dan ingeschakeld worden. (Bij WLAN en dan naar WDS (kan verschillen per modem).Daar kun je selecteren wat als extender mag fungeren.

Geen internetverbinding, en nu?
2.1 (42.86%) 7 votes